Open by appointment only

ALLEEN OP AFSPRAAK GEOPEND

Geöffnet nach Vereinbarung

Cadillac Eldorado Convertible "Pistolen Paultje"

Prijs
€ 12.950,-
Autorapport
Kopen op afstand
Aankoopkeuring
Merk
Cadillac
Model
Eldorado
Uitvoering
Convertible "Pistolen Paultje"
Kenteken
DH-FP-69
Carrosserie
Cabriolet
48.331km
Apk
Nee
Datum eerste toelating
30-06-1984
Bouwjaar
06-1984
Kleur
Rood
2
Brandstof
Benzine
Transmissie
Automaat

Opmerkingen

Wie wel eens van Paul Wilking oftewel "Pistolen Paultje" heeft gehoord zal deze Cadillac met Rolls Royce uitstraling vast wel kennen. Gedurende vele jaren reed deze markante figuur met zijn trots in de rondte. Hier een gedeelte van zijn biografie: Iedere dag rijdt Paultje naar het Kurhaus om daar te lunchen. Zijn rode bolide is een opvallende verschijning. Als het goed weer is gaat de kap er af en dan is Paultje helemaal in zijn element. Iedereen herkent hem en hij laat dan ook geen moment onbenut om klokjes uit te delen en praatjes te maken.
Paultje: Het is een Cadillac, maar dan omgebouwd tot Rolls Roy. Ik zeg altijd Roy in plaats van Royce. Een groot deel van deze wagen is bekleed met goud. Aan de radiator kun je dat goed zien. Ik ben altijd bang dat ze de Flying Lady eraf jatten. Dus ik moet hem altijd in de gaten houden. Als ik bij het Kurhaus lunch, dan vraag ik altijd of een portier een oogje in het zeil wil houden. Na afloop geef ik `m dan een geeltje.

Mijn Cadillac is gebouwd in 1983, ik heb hem destijds laten overkomen uit de VS. Ik zag deze wagen in de film Hunter en dacht die moet ik hebben. De producent van de film heeft deze auto laten ombouwen tot Rolls Royce. Het was namelijk goedkoper om een Cadillac kapot te schieten dan een Rolls. Uiteindelijk werd mijn wagen nooit als stuntwagen gebruikt en daarom ziet dit karretje er nog zo goed uit.
Het is natuurlijk een vrij opzichtige uitvoering zo maar het verhaal erachter is leuk en de Cadillac ziet er nog goed uit, een Eldorado cabriolet van deze modellen is er vaak slechter aan toe maar uit 1e hand weten we dat er altijd goed op gepast werd.
Uiteraard voorzien van een Nederlands kenteken en apk tot 30-06-2018.
Bel of mail voor meer info of een afspraak, wij zijn altijd bereikbaar op 0654 224411 of 0653 185490.


Wij zijn alleen op afspraak geopend

Motor
Brandstof
Benzine
Vermogen
101 Kw / 138 Pk
Transmissie
Automaat
Cilinders
8 (4087cc)
Exterieur
Kleur
Rood
2
Gewicht
1780 kg
Wegenbelasting
€ 71.00 - € 81.00 / € 284.00 - € 324.00 per kwartaal / per jaar